« Tagasi

Kuidas me peakokaga koos süüa tegime

Ühel novembrikuu varahommikul istusid ootusrikkad noored kokad klassis ja ootasid huviga päeva algust, põlled ees. Osalesime projektis "Peakokad koolis", mis populariseerib toiduvalmistamist noorte seas. Kokku 24 kuuendikul oli võimalik palju õppida, sest Kärbes Kitchen & Bar peakokk Timo Siim õpetas neile toiduvalmistamise käigus palju põnevaid nippe. Toitu valmistati väikestes gruppides, kus koostööoskused pandi proovile. Valmis kolmekäiguline menüü: toekas pannileib, lõhepasta ning kamakreem marjadega. 
Väga hea oli vaadata, kui asjalikult meie noored toiduainetega ringi käisid. Toidud õnnestusid väga hästi! Kokk Timo kiitis meie noori hea suhtlemisoskuse ning vaikselt tegutsemise eest. Lõpetuseks oli noortel võimalik noore peakoka käest küsimusi küsida. Uuriti, kus peakokk ametit õppis, mitu tundi ta kuus töötab, kui suur on ta palk ning miks ta alguses just presidendi kantseleisse kokana tööle tahtis minna?
Täname Eesti Peakokkade Ühendust, kes koostöös Maaeluministeeriumiga sellist projekti korraldas!